Bebekler İçin 10 Eğitici Ahşap Oyuncaklar

Bebeklerin zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerini destekleyen ahşap oyuncaklarla karşınızdayız. Oyun, bebeklerin ve çocukların kendilerini, çevrelerini ve hayatı algılama becerilerini geliştiren öğrenme aracıdır. Bebekler için üretilen bu ahşap oyuncaklar bakın onlara neleri nasıl öğretiyor:

Ahşap Kaydıraklı Araba Parkuru

El-göz koordinasyonunu, duyusal becerileri ve denge algısını geliştiren, rengarenk minik arabalarla ahşap bir parkura sahip bu oyuncaklar, bebeklerin gelişimi açısından eğlenceli bir seçenek.

Çekiçli Ahşap Oyuncaklar

Basit bir mekanizmaya sahip bu oyuncaklar, ufacık bir çekiç yardımıyla belli parçalara çekiçle vurma ve onları çıkarma mantığı üzerine kurulu. El becerisi, motor öğrenme, görsel hafıza, renk-ses algısı (renkli ve sesli olanlar için geçerli elbette) gibi temel becerileri kazandıran bu oyuncaklarla evde “tak tak” sesine hazır olun.

Ahşap Trenler

İpiyle çekilen, renkli geometrik parçalardan oluşan ahşap trenlerle renkleri ve şekilleri öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.

Ahşap Koordinasyon Oyuncakları

Renkli ahşap boncukların, farklı eğimlere sahip çizgilerden geçirilmesi mantığına dayanan bu oyuncaklar, bebeklerin motor becerilerini ve mantıksal düşünme yetilerini geliştiriyor. 18 aylık ve daha büyük bebeklerin hiç sıkılmadan oynayacakları oyuncaklar arasında yer alıyorlar.

Ahşap Bul-Tak Oyuncakları

Geometrik parçalardan oluşan bul-tak oyuncakları çocuklara şekilleri öğretir, onların görsel hafızalarını ve el-göz koordinasyonlarını geliştirir.

Ahşap Oyuncak Müzik Aletleri

Farklı renklerde ve boylarda sıralanmış ahşap parçalarından ve uçları top olan iki çubuktan oluşan bu müzik aletleri ile bebeğinizin içindeki müzisyeni açığa çıkarmasına izin verin.

Ahşap Kule Oyuncakları

Halka dizme oyunu olarak da bilinen bu oyunla renkleri ve çapları farklı olan ahşap halkaları çubuğa geçirmeye çalışan bebekler, eğlenirken zekalarını, el becerilerini ve bağlantı kurma yeteneklerini geliştirirler.

Üç Boyutlu Ahşap Oyuncaklar

18 ay ve üstü bebekler için üretilen bu oyuncaklar, yap-bozların üç boyutlu hali. Bebekler bu oyuncaklarla hayvanları, çiçekleri, renkleri eğlenceli şekilde öğrendikleri gibi boyut kavramıyla tanışmış oluyorlar.

Resimli Ahşap Kitaplar

Bebekler için üretilen bu kitaplarda elbette yazı yok. Daha çok hayvan resimlerinden oluşan bu ahşap ürünler sayesinde bebeğinize kitapları erkenden sevdirebilir, onun hayvanları ve doğayı sevmesini de sağlayabilirsiniz. Resimlerden yola çıkarak anlattığınız masallar ise hayal gücünün gelişmesine yardımcı olur.

Bir Kova Dolusu Ahşap Blok

Rengarenk ve farklı şekillerde bir kova dolusu ahşap bloğu bebeğinizin önüne koyun ve birlikte yapılar inşa edin. Hem sosyal beceriyi hem stratejik düşünmeyi hem de hayal gücünü geliştirecek, ileriki yaşlarında da sıkılmadan oynayacağı bir oyuncak.

Related Posts