Bebekler İçin 10 Zeka Geliştirici Oyuncak

Çocukların zekâsı, doğumdan 2 yıl sonra %70 oranında gelişme gösterir. Bu yüzden bebeğinizin oynayacağı oyuncakları doğru seçmeniz zekâ gelişimi açısından son derece önemlidir. Onun en sevdiği şeyi yaparak yani oyun oynayarak zekâ gelişimini tamamlaması eğitici oyuncaklarla mümkün.

İşte bebekler için zekâ geliştirici 10 eğitici oyuncak:

1. Boncuklu Koordinasyon Oyuncakları

Renkli ahşap boncukların farklı eğimlerdeki çubuklardan geçirilmesi üzerine kurulu olan bu oyuncaklarla 18 ayını tamamlamış olan bebekler, mantıksal düşünme ve koordinasyon becerilerini geliştirirler.

2. Çıngırak

Bebeklerin bileklerine takacakları ya da aynı zamanda diş kaşıyıcı olarak tasarlanmış çıngıraklar onlara seslere tepki vermeyi öğretir. Örneğin bebeğinizle konuşurken “anne” kelimesini her söylediğinizde çıngırağını sallayarak bu kelimeyi daha hızlı öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

3. Eğitici CD Çalar Oyuncaklar

CD çalar oyuncaklar, bebeklere ilk sözcükleri, hayvanları, çocuk şarkılarını ve sesleri öğretirken onların hayal güçlerini de geliştirir.

4. Sesli Oyun Halıları

Bebeğiniz için halının aynı zamanda oyuncak olması bile hayal gücünü geliştirmek adına yapacağınız etkili yatırımlardan biri olacak. Sesli oyun halılarından bahsediyoruz. Hayvanların, renklerin ya da şekillerin üzerine bastığında onlara dair bilgiyi sesli öğrenecek.

5. Resimli Kitaplar

Her sayfasında neşeli çizimlerin yer aldığı resimli kitaplar, bebeğinizin keşfetme duygusunu geliştirirken gerçek dünyada gördüğü nesneleri eğlenceli bir şekilde öğrenmesini sağlar.

6. Bul-Tak Oyuncakları

Bebeğiniz 9. ayını tamamladığında ona bul-tak oyuncakları denen, nesneleri eşleştirme mantığıyla üretilen oyuncaklardan alabilirsiniz. Zıt ve benzer kavramları, şekilleri, mantıksal düşünceyi öğrenmenin en eğlenceli yollarından biri bu oyuncaklarla oynamak.

7. Kule Oyuncakları

İç içe geçen kaplarla kule yapan bebekler problem çözme becerilerini eğlenerek geliştirirler. Ayrıca bu oyuncakların halkalı olanları da mevcut. Halkayı belli bir mesafeden kuleye geçirmeye çalışarak siz de bebeğinizle birlikte eğlenebilirsiniz.

8. Kuklalar

Bebekler birçok şeyi çevresindeki insanların hareketlerini taklit ederek öğrenirler. Kuklalar da bebeklerin taklitle öğrenme ve sosyalleşme becerilerini geliştirirken onlara aynı zamanda hayal güçlerini sınırsız bir şekilde kullanabilme imkânı sağlar.

9. Bebek Aktivite Masaları

Bebeğiniz bir aktiviteyi bitirdiğinde başka bir aktivite için sinyal veren müzikli aktivite masaları, şekillerin, renklerin, seslerin öğrenilmesi için tasarlanan eğlenceli ürünler olarak evinizde bulunmalı.

10. Müzikli Arabalar

Farklı butonlara basıldığında farklı sesler çıkaran renkli arabalar, bebeklerin sebep-sonuç ilişkisi kurmasını sağlarken sürücü rolüne bürünen miniklerin hayal güçlerini de geliştirmeye yardım eder.

Related Posts