Bebeklerde Gaz Yapan 5 Yiyecek

Bebeklerde Gaz Yapan 5 Yiyecek.. Anne sütü bebeğin gelişiminde hayati öneme sahip. Yeterince anne sütüyle beslenememiş bebeklerde kronik sağlık problemlerinin olabileceği biliniyor. Bebekte oluşabilecek gaz problemi de annenin gelişiminde hayati öneme sahip. Konuşmayı keşfedememiş bebekler, gaz problemi yaşadıklarını genellikle bağıra çağıra ifade etmeyi severler. Bu da kısaca annelerin korkulu rüyası demek!

Ne yazık ki hala bilim, bebeklerin neden gaz sorunu yaşadığına ışık tutamadı. Şimdilik ortaya atılan teoriler şunlar: Henüz gelişimini tamamlayamamış bağırsaklar, bebeğin beslenirken hava yutması ve gazının çıkarılamaması.

Anne sütünü olabildiğince gazsız hale getirmek iki tarafın yararına olacak. Yanlış beslenmenin bebekte kolik, karın ağrısı ve sindirim sistemi problemlerine neden olabileceğini unutmayın. O zaman emzirme döneminde beslenirken kaçınmamız gereken bu düşman başına besinler neymiş, öğrenelim:

1-Kızarmak mı Kızartmamak mı?

Başlığı görür görmez gözünüzün önünden o çok sevdiğiniz patates kızartmaları geçti biliyoruz. Ama üzgünüz, kızarmış gıdalar uykunuzun baş düşmanı. Kızartmalardan ne kadar uzak durursanız sütünüz bebeğiniz için o kadar az gaz yapar.

2-Baklagillerle Vedalaşın

Bir süreliğine kuru fasulye, bakla, nohut, soya fasulyesi ve diğer baklagillerle vedalaşmanız gerekecek. Baklagiller genel olarak herkes için her durumda gaz yapma potansiyelleri ile meşhurlar elbette. Emziren anneler için ise tamamen tehlikeli bölgedeler.

3-Çikolatakoliklere Kötü Haber

İçerdiği yoğun yağ miktarı yüzünden çikolata, sütünüzü aşırı gazlı hale getirebilir. Her şeye rağmen çikolatadan vazgeçiyorsanız, doğrudan tüketmek yerine, içinde bir miktar çikolata barındıran gıdalardan az miktarda tüketerek bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

4-Katkı Maddesi İçerek Yiyeceklere Dikkat

Salam, sosis, sucuk, cips ve niceleri… Bunların zararlı olduğunu zaten biliyoruz ama emzirme döneminde zararları katlanıyor, sütünüzü bebeğiniz için bir gaz kaynağı haline getiriyor. Uzak durmakta çok büyük fayda var.

5-Kafein Paradoksu

Kafein sütünüzde gaz yapar, gazı olan bebeğiniz uyuyamadığı için siz daha çok kafeine ihtiyaç duyarsınız ve siz daha çok kafein tükettikçe bebeğiniz ve siz daha fazla uykusuz kalırsınız. En başından, kafeini emzirme dönemi bitene kadar tamamen hayatınızdan çıkarabilirseniz bu döngüden kendinizi kurtarmış olursunuz.

Related Posts