Babaların Bebekleri ile Yaşayabilecekleri 5 Zor Durum

Babaların bebek bakımında en az anneler kadar rol oynamaları, hem bebeğin gelişimi hem de aile içi iletişimin sağlıklı olabilmesi adına gereklidir. Elbette anneler, annelik güdüleri ve emzirmeleri sayesinde bebekleriyle çok daha yoğun bir bağ içindedirler; ama bu, babaların bebek bakımında sorumluluğu tamamen annelere devretmeleri gerektiği anlamına gelmemeli.

Bebek bakımını layıkıyla yerine getiren baba sayısı oldukça fazla olsa da bazı babalar için zor durumlarla başa çıkmak biraz daha zor olabiliyor. Peki, babaların bebekleri ile yaşayabilecekleri zor durumlar neler olabilir?

Gece Ağlamaları

Uyku rutini oturana kadar bebekle yaşam, genellikle uykusuz bir yaşamdır. Gece derin uykusunda olan bir baba, bebeğin ağlama sesiyle uyandığında “Neden ağlıyorsun?” diye bebeğine sorup mantıklı bir cevap almayı bekleyecek kadar duruma yabancı olabilir. Bebek acıkmışsa anne emzirmelidir diye düşünebilir. Bebeğin uyutulması ya da kucağa alınıp sevilmesi gerekiyorsa bu işi, göbek üzerine bebeği yatırıp birlikte uyumaya çalışarak çözmeyi deneyebilir.

Maç İzlerken

Evde maç izlerken heyecanına ve sesine hâkim olamayan babanın gol sevinçleri ya da kaçan goller karşısındaki bağırışları, arka odada zar zor uyutulmuş bebeğin ağlama sesleriyle son bulduğunda pişmanlık ve hüsran ortaya çıkar.

Oyun Oynarken

Henüz küçücük olan bebeği ile uzaktan kumandalı araba yarışı ya da tek kale maç yapmak isteyen babalar için tavsiyemiz, bebekleri büyüyene kadar bebek oyuncaklarına alışmaları. Bu süreçte çıngırakla yeni melodiler icat etmeye ne dersiniz?

Bir de oyuna kendilerini bebeklerinden daha fazla kaptırıp aktivite masasını DJ setine dönüştürmeye çalışan babalar var. Onlara da tavsiyemiz şu: Sırayla oynayın.

Alt Değiştirirken

Annelerin ilk günlerden sonra alışıp evde ya da misafirlikte durumu yadırgamadan hızlı ve doğal bir şekilde alt değiştirmelerinin aksine babalar, alt değiştirme işi kendilerine düştüğünde yüzlerinde neden bir gaz maskesi olmadığını düşünüp panik yaparlar.

Mama Zamanı

Babaların “Yemezsen küçük kalırsın.” gibi ifadelerine karşı, ısrarla ağızlarını açmakta direnen bebeklerine mamalarını yedirmek için en çok tercih ettikleri yöntem, yarış yapmaktır. Ve yarış, genellikle babaların bir kavanoz bebek mamasını birkaç saniye içinde yemesi ile son bulur.

Related Posts