Annelerin İş ve Ev Dengesini Kurmasına Yardımcı Olacak 8 Tüyo

Kadınlar hayatın her alanında gittikçe güçlü bir şekilde var olmaya devam ediyorlar ancak ideal bir ev ve iş yaşamı dengesini kurmak her zaman kolay olmuyor. Tam gün çalışan anne iş ve aile arasında bölünmüş dikkat nedeniyle suçluluk ve stres duygularını yaşayabiliyor. Bu yazımızda size meslek yaşamınız ile ebeveynlik arasında doğru dengeyi bulmak ve kariyeriniz ile ailenizin gelişimine yardımcı olmak için atabileceğiniz adımlardan bahsetmek istiyoruz.

Suçluluk duygusundan kurtulun

İşte olup çocuğunuzla zaman geçiremediğinizi düşünmek yerine, şirketteki rolünüzün ailenize ne gibi faydalar sağladığını düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Çalışma hayatınız ve ekonomik özgürlüğünüz çocuklarınıza daha iyi eğitim fırsatları yaratmanızı sağlayabilir. Tabi zorluklar ve kolaylıklar olacaktır ancak yalnız olmadığınızı bilin ve her zaman eşinizle ve dostlarınızla duygularınızı paylaşın.

Çocuk bakıcınızı iyi seçin

Çocuk bakıcısı seçmek ciddi bir mesai gerektirebilir. İyi bir çocuk bakıcısının kapsamlı bir deneyime ve iyi referanslara sahip olması beklenir. Dostlarınıza, ailenize ve tanıdığınız eğitmenlere referansı güçlü bakıcılar için danışın. Önemli kriterlerin bir listesini oluşturun, görüşmelerinizi bu listedeki kriterleri gözeterek yapın.

Sabahları kolaylaştırın

Sabah saatlerini kolaylaştırmak için akşamdan bazı işleri ve programları yapmak faydalı olabilir. Çocukların duşlarını akşamdan almaları sağlamak, alışveriş listesini ve sabah kahvaltısını eşiniz ile birlikte planlamak, çocukların okul çantalarını akşamdan hazırlamasını sağlamak gibi birçok sıradan görevin tamamlanması alışkanlığı sizi çok rahatlatacaktır.

Bir aile takviminiz olsun

Bir aile takvimi faturaların ödenme tarihi, okul alışverişleri, aile etkinlikleri, okul ve ders dışı etkinlikler, doğum günleri ve daha fazlasını içerebilir. Akıllı telefonlar ile kolayca senkronize edilebilen ve hatırlatıcı özelliği bulunan dijital takvimleri tercih etmeniz de pratik olacaktır. Her Pazar günün 15 dakikasını gelecek haftanın takvimini düzenlemek için kullanabilirsiniz. Takvimlerinizi yakın aile üyeleri ve çocuk bakıcılarıyla paylaşarak herkesin güncel olmasını sağlayabilirsiniz.

Gün içinde çocuklarınız ile haberleşin

Fiziksel olarak birlikte olamadığınız zamanlarda bile çocuklarınız ile bağlantıda kalabilirsiniz. Küçük çocuklu anneler videolu görüşmeleri tercih edebilir, sizin sesinizden okuma kitapları güzel bir fikirdir. Gün içinde çocuğunuzun sesini duymak ve size yakın olduğunu bilmek içinizi rahatlatacaktır.

Özel aile etkinlikleri oluşturun

Ailenizin dinamik olması ve aile bağlarının güçlenmesi için hafta boyunca ve hafta sonları birlikte vakit geçirmek önemlidir. Eğer yoğun bir iş yaşamınız varsa masa üstü oyunları, sinema geceleri, birlikte yapılan kahvaltı ve akşam yemeklerini deneyebilirsiniz. Daha geniş zamanlar için birlikte yapılan geziler, diğer aileler ile buluşulan piknik ve ev partilerini tercih edebilirsiniz.

Eşinizle zaman geçirin

Çocuklar ve iş ekseninde dönen yaşamınızda eşinize de zaman ayırmanız ilişkinizin keyfi ve sağlığı açısından çok değerlidir. Eşinizle başbaşa sohbet edebileceğiniz bir zamanı (iş ve çocuklar dışındaki konuları da konuşabileceğiniz) ayda bir kere bile olsa yaratmayı ihmal etmeyin.

Kendinize zaman ayırın

Zamanı akıllıca yöneterek kişisel ihtiyaçlarınız için, tazelenmek için ve en önemlisi kendinizi dinlemek için de bir boşluk yaratabilirsiniz. Kendinizi şımartmayı unutmayın. Küvette geçirilen uzun saatler, bir hobiye odaklanmak ya da spor yapmak tercihiniz ne olursa olsun kendinizle baş başa geçirdiğiniz bu zamanlar hayatınızdaki tüm sorumluluklar kadar oldukça önemli ve değerlidir.