Uykuya Direnen Bebekler İçin Kim West Metodu

Uykusuz bebeklerde 6 aydan itibaren uygulamaya başlayabileceğiniz Kim West Metodu, çocukların huzurlu bir şekilde uyuması için geliştirilmiştir. Tüm dünyada Sleep Lady olarak tanınan aile terapisti Kim West tarafından geliştirilen yöntemde, Bırakın Ağlasın Yöntemi’nden daha uzun bir süreç gerekir. Kim West, uyurken ayakta sallama, emzirme gibi alışkanlıkları aşamalı olarak kesmeyi sağlar. Zamanla bebek kendi kendine uykuya dalmayı öğrenir.

Uygulamaya Başlarken

Kim West Metodu’nu uygulamaya, bebeğin gündüz uykularını iyi aldığı bir günün akşamı başlayabilirsiniz. Uyku saatinde bebeği rahatlatın. Odada ışık açıkken besleyin, altını değiştirin. Belki biraz masaj da yapabilirsiniz. Önemli olan bebeğin keyfini kaçırmamak. Ardından ışıkları kapatıp henüz uyumamışken onu yatağına yatırın. Ancak bebek ayakta durabilecek yaştaysa onu zorla yatırmaya değil, ikna etmeye çalışın ve yatağın yanına oturun.

Oturma Pozisyonları

Uykuya dalana kadar ona yakın olup aralarda sevebilirsiniz. Ancak sürekli olmamasına dikkat etmelisiniz. Çocuğun elinizi tutarak uykuya dalmasına izin vermeniz, elinizi çekeceğiniz anda uyanmasına neden olabilir. Bu da yeniden başlayacağınız anlamına gelir. İlk 3 gün bebek uykuya dalıncaya kadar bebeğin yanı başında olun ve her 3 günde bir bu mesafeyi biraz daha açın.

Sandalye Konumları

İlk 3 gün: Yatağın yanı

Sonraki 3 gün: Yatak ile kapı arası

Sonraki 3 gün: Kapı yanı

Sonraki 3 gün: Çocuğun sizi duyabileceği, fakat göremeyeceği bir konum

Yöntemin Uygulaması

Bu yöntemde “3 Gece Kuralı” oldukça önemlidir. İhtiyaç duyduğunda orada olduğunuzu bilmek, bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirecektir. Bu yüzden ilk zamanlar gece boyunca uyandığında hemen yanında olabilmek için bebek beşiğini bir süreliğine yatak odanızda tutabilirsiniz. İlk 3 gece boyunca bebeğin uyandığı anda sizi bıraktığı pozisyonda bulması yöntemin uygulamasında oldukça faydalıdır. Bebek uyandığında sizi sandalye üzerinde aynı pozisyonda bulsun. Onu yeniden yatmaya ikna edin. Yatağa eğilip öpün. Ancak ardından sandalyenize geçin. Birkaç hafta sürmesi beklenen bu alıştırma ile bebeğiniz size güvenini kaybetmeden kendi başına uykuya dalmayı öğrenecektir.

Çok Ağlaması Halinde

Bebeğiniz çok ağlarsa kucağınıza alıp sakinleşene kadar aynı pozisyonda kalmasına izin verebilirsiniz. Ancak kucakta uykuya dalmamalı. Sakinleştikten sonra bebeği yeniden yatağa yatırmalı, sandalyenize geçmelisiniz. Çocuğunuzun kucağa alındıktan sonra susması, pek iyiye işaret değil. Bu durum, ağlayarak istediğini elde etmeye çalışması anlamına gelir. Bir dahaki sefere gerçek bir ağlama olup olmadığı konusunda emin olmak için biraz daha beklemenizi öneririz.

Related Posts