Hamilelikte Rahat Uyumak İçin Ne Yapmalı

Kadınların hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olan hamilelik, bir sürü değişimi de beraberinde getirir. Değişen hormon seviyeleri ile uyku düzeninde bozukluklar yaşanması da bu değişimlerden biridir. Gün içinde sürekli uykunuzun gelmesi ya da gece yattığınızda çok yorgun hissetseniz de bir türlü uyuyamamanız gibi durumlar, birçok hamile kadının yaşadığı uyku problemleri arasındadır. Bizim de sizlere geceleri daha kolay uykuya dalmanızı sağlayacak birkaç önerimiz var!

Odanın havasını temizleyin

Rahat ve huzurlu bir uykunun en temel ihtiyacı temiz hava. Bunun için odanızı yatmadan yarım saat önce havalandırmanızı öneririz. Soğuk kış aylarında, hava temizleyici ve nemlendirici cihazları kullanabilirsiniz. Rahatlatıcı etkisi ile lavanta yağı da uykusuzluk problemine karşı kullanılabilecek bir esans. Bir bardak suyun içine birkaç damla lavanta yağı damlatarak kokunun odaya yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Rahatlatıcı ılık bir duş alın

Derin bir uykuya hazırlık için öncesinde ılık bir duş almak herkese iyi gelir. Siz de ılık bir duş alarak, hamileler için önerilen çeşitli yağlarla kendinize rahatlatıcı bir bakım yapabilirsiniz.

İdeal uyku ortamı yaratın

İdeal uyku ortamı hem mekansal hem de zamansal bazı düzenlemeleri gerektiriyor. Özellikle düzenli bir uyku için en önemli şey, akşamları aynı saatte uyuyup sabahları aynı saatte uyanmaya özen göstermek. Vücudunuzu bu sisteme alıştırmak önemli bir detay. Tabii her yattığınızda gözünüze uyku girmiyor olabilir. Bunun için odanın dışarıdan ışık almayacak şekilde, tamamen karanlık olması önemli. Yine de uykuya dalamıyorsanız yatakta dönüp durmak çözüm değil. Loş bir başucu lambası ile kitap okuyabilir, hafif ve rahatlatıcı ezgiler taşıyan kısık sesli müzikler dinleyebilirsiniz.

Doğru pozisyonu bulun

Gittikçe büyüyen karnınız hareketlerinizin özgürlüğünü elbette kısıtlıyordur. Tam da bu nedenle sizler için tasarlanmış olan hamile destek yastığı ideal uyku için kurtarıcı bir ürün! Sırt ve beli destekleyen bu yastıklar sayesinde yan yatarak uykuya dalmanız kolaylaşacak. Pamuklu nevresim takımları ve gecelikler de huzurlu bir uykunun değerli parçalarından.

Egzersizi unutmayın

Spor, sağlıklı bir hamilelik için dikkat edilmesi gereken önceliklerden biri. Tabii darbe alacağınız sporlardan uzak durmak kaydıyla… Hızlı tempo yürüyüş, koşu, pilates ve yoga, hamilelikte yapabileceğiniz sporlardan bazıları. Üstelik gündüz yapılan egzersizler, geceleri daha kolay uykuya dalmanızı da sağlıyor.

Related Posts